КВАЛИТЕТОТ- наш заштитен знак

„Домашно јајце“, и сите останати наши производи се синоним за квалитет. Во нивното производство го вложуваме целото наше знаење, разбирање и искуство. Тоа се должи на целиот тим од експерти (агрономи, ветеринари, економисти, правници, техничари,…) кој континуирано работи на надоградување и подобрување на постојниот квалитет на нашите производи. „Домашно јајце“ се произведува од најдобро негуваните ….

СВЕЖИНА - Загарантирана со секое јајце

Бројни истражувања покажуваат дека јајцата се синоним за здрав почеток на денот. Започнувањето на денот со јајца, наместо доручекот да се состои од некои други намирници (на пр., бели пецива, житарици, …) со исти калориски вредности, ја зголемува можноста за намалување на телесната тежина. Во споредба со еднакво калоричен доручек, доручекот составен од јајца дава ….

ЗДРАВЈЕ - Во секој дом

Јајцата се незаменлив извор на протеини, а содржат и витамини и минерали. Достапни за сите преку целата година, тие се толку лесни за приготвување и исто толку вкусни и корисни. Јајцата се совршена храна за балансирана и здрава диета. Белката на јајцето е составена од околу 85-90% вода, 10-12% белковини и под 1% јаглехидрати, масти ….